Tennis2A.jpg Tennis3A.jpg Tennis4A.jpg Tennis5A.jpg Tennis6A.jpg Tennis7A.jpg Tennis8A.jpg

Training


Beste seniorleden,

Het voorjaar en de zomer komen eraan! Daarom dit schrijven over de tennislessen/trainingen voor de komende zomer.

“Waarom zou ik lessen nemen want ik tennis al zo lang?” is een veel voorkomende opmerking en uiteraard zit daar een kern van waarheid in.

De redenen om toch te gaan lessen zijn:

Is het niet prettig om blessures te voorkomen door een andere (betere) slagtechniek? Tennis is een sport die beoefend kan worden tot op hoge leeftijd, helaas ontstaan er vaker blessures boven de 50 jaar.

Is het niet prettig om weer eens over je eigen slagen na te denken en zo te kunnen verklaren waarom juist die bal gemist werd? Om je volgende bal goed te spelen moet je eerst kunnen verklaren waarom de vorige bal gemist werd. 

Is het niet prettig om een vast trainingsmoment in de week te hebben? Altijd prettig om een vast speelmoment te hebben, de overbekende stok achter de deur. 

Is het niet prettig om je spelniveau te verbeteren d.m.v. een simpele aanpassing? Vaak is er helemaal niet veel voor nodig om de bal net even anders te spelen, waardoor het resultaat beter wordt.

Is het niet prettig om met je team een aantal lessen te nemen op het gebied van wedstrijdtennis?

Ik denk dat er nog veel meer redenen te bedenken zijn om eens te kijken hoe je eigen tennissen er voor staat en de uitdaging aan te gaan om hier achter te komen.

Het is de bedoeling dat de lessen beginnen in de eerste week van april 2019 en zo als een rode draad door het hele zomerseizoen lopen.

De themalessen zullen in de zomer 10 weken omvatten met telkens een verlenging van 10 weken. Dit is fijner omdat als je met 4 personen bent je allemaal 2 lessen aan je minste of graag verbeterde slag kunt werken en je dan nog 2 weken overhoudt om alles te herhalen.

Informatie over de lessen en de inschrijving kan geschieden via de mail: clemenstenniglo@gmail.com of door mij te bellen: 06 - 49 64 78 43.

Met vriendelijke sportgroeten,

Clemens Tenniglo
Helena H. Wilkenstraat 11
7383 CE Voorst
Tel 06 - 49 64 78 43

 

 

Hoofdsponsor:

Image

Hoofdsponsor worden?
Klik op het logo!Een van de sponsoren:

Image

Hafkamp Grafwerken & NatuursteenUw logo ook op de site?

Kies voor sponsoring!