Tennis2A.jpg Tennis3A.jpg Tennis4A.jpg Tennis5A.jpg Tennis6A.jpg Tennis7A.jpg Tennis8A.jpg

De banen in de winter

VORST:
Bij vorst kan, behalve als de bovenlaag nat is, zonder problemen gespeeld worden. De banen worden bij betreding bij vorst niet beschadigd. De toplaag wordt bij vorst wel hard en kan extra blessure gevaar opleveren. Voorzichtigheid is dus geboden!

SNEEUW:
Het is niet toegestaan de sneeuw van de banen te verwijderen. Tegelijk met de sneeuw verdwijnt er dan ook veel zand. Spelen is dan erg slecht voor de grasmat. Het is ook beter als de sneeuwlaag egaal blijft en overal gelijkmatig dooit. Kortom bij sneeuw moet de natuur zijn gang gaan en kan er niet getennist worden!

OPDOOI:
Na een langere periode van vorst is de ondergrond bevroren en vormt een dikke harde laag. Als de toplaag gaat dooien kan het smeltwater van de sneeuw en/of het ijs niet wegzakken naar de drainage. Het wordt tegengehouden door de bevroren onderlaag. De toplaag en een gedeelte van de lavafundering worden instabiel door het vele water tussen de lavakorrels. Het veld voelt bij betreding zacht en "sopperig" aan. Door de onstabiele lavalaag worden bij betreding kleine deukjes in de fundering gemaakt die niet hersteld kunnen worden! De banen mogen in de opdooiperiode, die vaak wel van korte duur is, niet betreden worden!

KORTOM:
Bij sneeuw en opdooi mag er niet gespeeld worden. Het gaat om het behoud van onze mooie kunstgrasbanen!

Het bovenstaande is met dank overgenomen van de website van ATC Wijhe.

Hoofdsponsor:

Image

Hoofdsponsor worden?
Klik op het logo!Een van de sponsoren:

Image

Harleman AannemersbedrijfUw logo ook op de site?

Kies voor sponsoring!